Poker

Tipuri de pariuri


Vom incerca in acest articol sa va familializam cu majoritatea tipurilor de pariuri oferite de cele mai importante case de pariuri sportive online din lume.

Primul pariu si cel mai simplu este chiar….pariul simplu, si in mod sigur il cunoaste toata lumea. Avem de ales intre victoria uneia sau a altei echipe, sau sa mizam pe egalitate in sporturile care o permit (fotbal,baschet, handbal, etc). Pentru a paria pe victoria echipei gazda, alegem 1, X pentru egalitate si 2 pentru victoria echipei vizitatoare. Pentru faptul ca e simplu i se si spune: pariu simplu.

Dupa pariul simplu urmeaza pariul cu sansa dubla de castig. Aici sansa de a castiga este de 66% pentru ca putem alege doua variante : 1X – echipa gazda castiga sau face egal, 12 – se mizeaza pe faptul ca una dintre cele 2 echipe va castiga si X2 – echipa vizitatoare va face egal sau va castiga. Cum sansele de castig sunt mai mari, si cotele sunt mult mai mici ca si la pariul simplu. In unele cazuri, cand e echipa este favorita cert, cota pentru victoria sau egalul echipei respective sa fie blocata.

Pariul cu handicap. La pariul cu handicap, una din echipe porneste cu un handicap virtual stabilit de catre casa de pariuri. De exemplu 1 gol sau 2 goluri sau chiar 0,5 goluri si 1,5 goluri sau alte valori in functie de sporturi (in acest caz nu se mai poate miza pe egal ). La finalul evenimentului handicapul stabilit se va adauga la scorul final, astfel daca pariati pe victoria unei echipe care porneste cu handicap 0-1, pentru a castiga pariul, acea echipa trebuie sa castige la o diferenta de minim 2 goluri, altfel pariul va fi eronat. Tot aici este inclus si Handicap asiatic. Click pe link pentru a citi articolul special despre acest tip de pariuri.

Scorul corect. Acest tip de pariuri este unul dintre cele mai nerecomandate pariuri. Sansele de castig sunt foarte mici iar cotele sunt extrem de atragatoare. Asa cum ii spune si numele, trebuie sa preziceti scorul corect al unui meci. Doar pentru un meci in care se inscriu maxim 3 goluri pot fi nu mai putin de 10 variante de rezultate (0-0, 1-0, 2-0, 3-0, 0-1, 1-1, 2-1, 0-2, 1-2, 0-3). Cotele pornesc de la minim 6.00-7.00 si ajung pana la 50-100 (pentru scoruri ca 4-4, 3-4, etc). Nu va lasati insa prinsi in mirajul acestor cote uriasa pentru ca de cele mai multe ori va veti pierde banii in astfel de pariuri.

Pariul la pauza. Acest pariu seamana leit cu pariul simplu, singura diferenta fiind ca se termina la pauza. Indiferent de rezultatul final, daca la pauza scorul este cel indicat de tine (1,X sau 2), pariul va fi castigat.

Pauz─â/Final. La acest tip de pariu trebuie prezis atat rezultatul la pauza, cat si rezultatul la final. Aici se gasesc din nou cote astronomice de 50.00 sau chiar si mai mari pentru un pariu de genul 1/2 (1 pauza, 2 final), dar aceste rasturnari de situatie sunt destul de rare, si mai ales foarte greu de prezis.

Pauza sau final. Acest tip de pariu se aseamana oarecum cu pariul simplu, pariul la pauza sau pauza/final. Diferenta este ca aici trebuie prezis rezultatul fie la pauza fie la final al unui eveniment sportiv. De exemplu daca se mizeaza pe 1, atunci fie echipa gazada conduce la pauza, fie castiga la final (nu e necesar decat una din conditii), pariul este castigator.

Mai multe goluri. Asa cum ii spune si numele, este specific fotbalului acest tip de pariu. Cel care pariaza alege in ce repriza se inscriu mai multe goluri, prima sau a doua. In cazul in care numarul de goluri este egal in ambele reprize, atunci mizele pariate se returneaza.

Sub/Peste (sau Under/Over): Pariorul trebuie sa prezica daca numarul de goluri inscriu intr-un meci este mai mare sau mai mic decat un numar stabilit de casa de pariuri. De exemplu, pentru valoarea 2,5 se mizeaza 1 daca in acel meci se vor inscrie sub 2,5 goluri (0, 1 sau 2 goluri), sau 2 daca se vor inscrie mai mult de 2 goluri.

Puteti juca toate aceste tipuri de pariuri la Gamebookers:

pariuri Gamebookers