Poker

Regulament Remi

January 21, 2011 de  

Fie ca-i zici Remi, Remy sau Rummy, sau fie ca vrei sa-l joci online sau acasa cu prietenii, regulamentul este important si trebuie sa-l cunosti.

Incepem in primul rand cu setul de joc, care numara 106 piese si 4 table de joc. Din cele 106 piese, 2 sunt piese speciale, denumite si “joly” si pot fi recunoscute foarte usor pentru ca apare imaginea unui chip. Celelalte 104 piese sunt numerotate de la 1 la 13, si sunt impartite in 4 culori. Numarul de jucatori poate fi 2, 3 sau maxim 4.

Daca il joc offline, vei avea nevoie sa stii si cum sa iti pregatesti jocul si piesele de remi. Daca il joci pe internet insa, nu ai nevoie sa stii acest aspect si poti sari peste. Din cele 106 piese, se vor forma 15 gramezi continand cate 7 piese, in timp ce o piesa va ramane in plus. Gramezile vor fi aranjate intr-o linie dreapta, iar in functie de numarul ultimei piese (cea care ramane in plus), va fi aleasa gramada care are numarul respectiv (numaratoarea se va face de la stanga la dreapta). Ultima piesa va fi luata si mutata pe gramada urmatoare, iar in locul ei va fi plasata piesa care a ramas in plus (cu fata in sus insa). Gramada cu 8 piese (urmatoarea) va fi plasata la jucatorul din dreapta celui care a facut carti. Dupa care se continua cu impartirea gramezile pana cand fiecare jucator are cate doua.

Daca un jucator are doua piese de aceeasi culoare si acelasi numar (denumita “dubla”), el poate face schimb cu un alt jucator (fara a-i arata insa piesa), care are si el o dubla. Daca un jucator are 3 duble, partida se poate repeta, daca el doreste asta.

Desfasurarea jocului de remi/rummy

Am ajuns la partea frumoasa a acestui regulament, jocul efectiv de remi. Primul jucator are 15 piese (singurul dealtfel, pentru ca ceilalti toti vor trebui sa aiba doar 14 piese) va incepe jocul punand pe masa o piesa cu fata in sus. Urmatorul jucator este obligat sa ia o carte de jos (din urmatoarea gramada care ramane dupa impartirea pieselor), urmand ca la randul lui sa plaseze o alta piesa jos (poate chiar aceeasi daca nu ii este utila). Incepand de aici, urmatorul jucator are voie sa ia si piesa care a fost aruncata jos de jucatorul de remi din fata lui. Pentru fiecare jucator, o tura inseamna luarea unei carti de jos, si decartarea alteia (trebuie sa ramana mereu cu 14 carti pe tabla).

Obiectivul jocului de remi/rummy

Obiectivul jocului de remi este acela de a forma combinatii din cartile pe care le are pe tabla si de a le etala pe masa. Combinatiile pot fi de doua feluri: Suita si Terta. Suita este o combinatie formata din piese care contin cifre consecutive si de aceeasi culoare, in timp ce o terta este o combinatie de minim 3 piese care au aceesi cifra dar culori diferite (nu poti avea o dublura intr-o terta).

La inceput, exista o restrictie in ce priveste etalarea unei combinatii. Ea trebuie sa aiba minim 45 de puncte.

1108 - 468x60_ro

Calcularea punctelor din combinatii

cartile de 2-9 au 5 puncte fiecare
cartile de 10-13  au 10 puncte fiecare
cartile de 1 in formatie de 1-2-3 au  5 puncte
cartile de 1 in formatie de 12-13-1 au 10 puncte
cartile de 1 in terta au 25 puncte fiecare
Joly ia valoarea cartii pe care o inlocuieste

Folosirea cartilor “Joly”

Dupa cum va spneam, la Remi exista doua carti care poarta numele de Joly. Ele pot inlocui orice carte pentru a forma o combinatie (de ex. daca exista 2 3 5 si 6, cu un Joly putem avea formatia 2,3,4/Joly,5,6).

Etalarea

Dupa prima etalare, restrictiile se ridica, jucatorul putand oricand etala orice doreste (atata vreme cat e combinatie) sau chiar si sa adauge anumite piese la combinatiile deja etalate pe masa.

Joly-ul poate fi schimbat cu piesa pe care o inlocuieste, insa doar o singura data. Daca vorbim de o terta, unde Joly-ul mai este prezent alaturi de alte 2 piese, el va putea schimbat doar daca sunt adaugate ambele piese care lipsesc (pentru a se crea o terta completa de 4 piese).

Daca pe tabla de remi au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.

Daca pe tabla de remi au ramas una sau doua piese atunci jucatorul nu mai poate rupe ultima carte din sir, fiind obligat sa traga o piesa din gramada.

Jocul se incheie cand unul din jucatori termina piesele de pe tabla sa de joc, ultima carte pe care o lasa jos fiind cartea de inchidere.

Punctajul final la remi/rummy

Dupa ce unul dintre jucatori a decartat ultima carte jos, se incepe numaratoarea punctelor. Aici rationamentul este foarte simplu. Punctele de pe masa se aduna, in timp ce cele de pe tabla (de la juctorii care n-au apucat sa decarteze tot) se scad.

Mai jos este tabelul care contine cifrele care vor fi adunate/scazute.

2-9 5 puncte fiecare
10-13 10 puncte fiecare
1 25 puncte fiecare
Joly 50 puncte fiecare
Inchidere 50 puncte
Atu-ul 50 puncte

Cel care inchide beneficiaza de cele 50 de puncte. Daca a folosit Atu-ul, mai beneficiaza de alte 50 de puncte. Daca a inchis cu un joly, va acumula inca 50 de puncte sau 25 de puncte daca a inchis cu 1.

Cel care nu apuca sa decarteze nimic, va avea -100 de puncte, iar daca a decartat i se vor scadea doar totalul pieselor ramase pe tabla.

Daca la inceputul jocului s-a folosit piesa 1 sau Joly, toate punctajele obtinute se vor dubla.

Daca la o tura dubla (care incepe cu Joly sau cu 1) castigatorul inchide cu 1 sau Joly, atunci punctele obtinute de el vor fi inmultite de 4 ori.

Joaca Remi Online cu 5$ gratis!

Acum, daca tot ai invatat sa joci Remi, ce-ar fi sa si aplici aceste lucruri jucand online cu 5$ primiti gratuit (nu ai nevoie de nici un depozit sau de detaliile tale bancare). Banii sunt primiti de la RemiRoyal.ro, si pe langa ei mai aveti parte si de o gramada de alte bonusuri la prima depunere (la prima depunere banii sunt dublati, un bonus de 100% fiindu-va oferit) sau turnee free-roll.

Inscriere RemiRoyal.ro (click pentru 5$ gratis).

Daca aveti nelamuriri sau sugestii privind acest regulament, folositi formularul de comentarii de mai jos. Daca vreti sa fiti informati in permanenta cu diferite promotii/noutati/informatii atat in ce priveste Remi-ul online cat si pariurile, poker-ul sau alte jocuri pe internet, adaugati-va adresa de e-mail in formularul de mai jos. (Va veni un e-mail cu un link pe care va trebui sa dati click pentru a confirma adresa voastra de e-mail)


Adauga adresa de e-mail, pentru a primi ponturile noastre in fiecare zi:

Te poti abona si prin RSS. Deasemenea, ne poti urmari si pe Twitter la @Pariuri_org

Comentarii la Regulament Remi

Sunt interzise comentariile lasate cu nume de cuvinte cheie (ex. Haine online, Boilere, Geamuri Termopan sau alte minuni)! Cititi regulile de postare comentarii pe site-ul nostru.

10 Comentarii - “Regulament Remi”

 1. Regulament poker on January 21st, 2011 12:27 pm

  E foarte bine ca lumea sa cunoasca acelasi regulament, mai ales la Remy (asa ii spun eu). De ce? Simplu, daca joci cu alte persoane acestea vor avea mereu alte reguli de joc. Alt sistem de notare, altfel se etaleaza.

  Si de aici discutiile pe baza regulamentului si vechea replica: Asa stiu eu.

  Incurajez pe toata lumea sa citeasca regulamentele pentru a evita astfel de probleme la masa de joc.

  Spor!

 2. You on January 22nd, 2011 3:54 pm

  Interesant articolul.
  Unele chesti char nu le stiam si ma contrazicem cu prieteni pe ele.
  Acum o sa scot la imprimanta articolul si o sa il iau cu mine cand ma duc sa joc :D

 3. Tweets that mention Regulament Remi -- Topsy.com on January 23rd, 2011 10:10 pm

  [...] This post was mentioned on Twitter by Pariuri Org, Cristi Ursut. Cristi Ursut said: Regulament Remi http://t.co/LASEfu3 via @pariuri_org [...]

 4. Pariuri si Remi | O mica povestioara | somnulescu.com on January 25th, 2011 10:43 pm

  [...] am inceput sa jucam, insa cum eram 4 persoane, fiecare avea regulile lui, astfel ca am facut un regulament remi pentru toti, cazand de acord asupra detaliilor. Cu un target de 1000 de puncte, ne-am pus pe treaba [...]

 5. crina on December 2nd, 2011 1:21 am

  piesa de la atu se foloseste sau nu se foloseste?????

 6. bri on January 15th, 2012 7:26 pm

  suuper

 7. gicuta51 on January 12th, 2013 6:39 am

  daca 2jucatori au etalat3negru in formatie al-3-lea jucator m-ai poate folosi jolly ca 3 negru la etalare?

 8. Rusu Dani on March 31st, 2013 12:49 am

  Buna seara.
  Am o nelamurire, daca in timpul jocului nu ma refer la prima tura doresc sa formez o formatie folosind o piesa din sir, de exemplu eu am un 3 si un 6 iar in sirul de piese este un 4 si un 5, pot sa le iau pe ambele sa imi fac formatie?

 9. Cipri on April 23rd, 2013 1:10 am

  Se poate inchide la remi etalat daca am 4 carti si de sus imi vine o carte care imi formeaza o formatie si mai raman cu o carte cu care pot sa inchid. trebuie sa o dau jos si sa anunt ca tura viitoare inchid sau inchid direct?

 10. Cristina on January 9th, 2015 10:49 pm

  Cand atu-ul este 1 jocul este dublu?
Sau introdu e-mailul tau mai jos, in cazul in care nu ai comentat inca. Vei primi notificare cand cineva comenteaza.