poker online

Lectii de poker cu Daniel Negreanu: Bluff-ul (Lectia #14)

April 28, 2011 de  

Poate ca unul din cele mai interesante si importante lucruri din poker, este bluff-ul. Daca stim sa-l facem la momentul potrivit, ne putem mandri cu niste maini castigate atunci cand adversarul nostru ar trebui sa castige de fapt.

Cu toate acestea, bluff-ul nu este o arma usor de folosit, pentru ca… folosita cand nu trebuie (cand adversarul are carte de exemplu), ne poate face sa pierdem tot.

De exemplu, Daniel Negreanu ne spune: “Nu blafa contra unui amator. Ala nici nu stie ce carti are el in mana, d’apoi ce carti ai putea avea tu!”.  Bluffand, trebuie sa-l faci pe celalat jucator sa creada ce ti-ai dori tu sa creada, ori daca el nu e capabil sa creada nimic, tu ai de pierdut.

Un alt lucru important care trebuie mentionat despre arta bluff-ului: nu trebuie abuzat, pentru ca riscul e mare sa pierzi intr-o singura mana tot ce-ai strans in datile anterioare cand ti-a mers de minune bluffand.

Dar cel mai important lucru e sa ai in toata mana prestanta unui castigator si-n plus, cartile de pe masa trebuie sa te ajute. Daca tu faci bluff pe flop, intr-un moment in care adversarul tau are top pair iar la tine se vede de la o posta ca nu poti forma mai nimic, si asta dupa ce nu ai pariat nimic in pre-flop, s-ar putea sa nu impresionezi pe nimeni…

Comentarii