poker online

Lectii de poker cu Daniel Negreanu: Adversarii din poker (Lectia #12)

April 28, 2011 de  

O alta lectie deosebit de importanta ne este predata astazi de catre Daniel Negreanu. In aceasta lectie ne vorbeste despre adversarii tai din poker si despre cum ar trebui sa joci impotriva lor.

In primul rand, el ii clasifica in: amatori, the rocks, maniacs si… Pro-players.

Amatorii ii identifici destul de usor, pentru ca ei vor paria/juca orice carte si o vor face destul de haotic. Cel mai important sfat pe care Negreanu ni-l da aici este: sa nu ii bluffam, pentru ca e foarte posibil ca ei sa ne plateasca cartea (din prostie, nu din stiinta).

A doua categorie contine acei jucatori care vor juca foarte liniar (doar cand vor avea carte buna, fara bluff-uri si mai ales fara riscuri asumate). Cand genul acesta de jucator da Raise, cel mai bine este sa te arunci.

Maniacii sunt jucatorii care blufeaza, pariaza mult, intra all-in… totul intr-un mod foarte agresiv. Sunt deosebit de periculosi intr-o oarecare masura, pentru ca spre deosebire de amatori, o fac putin mai calculat, astfel incat sa te atraga in capcana lor (risti la fel de mult ca ei, daca intri in jocul lor). Ei pot fi combatuti insa usor, prin intinderea unor capcane: daca vor continua sa parieze agresiv, intrand mereu all-in de exemplu… iar tu vei urmari cartea “cea buna” (sau vei sti cand sa o joci), ei sunt istorie.

Ultima categorie sunt jucatorii profesionisti. Acestia nu au un stil usor de anticipat: de obicei stiu sa faca o mixtura intre toate cele 3 stiluri de joc descrise mai sus (totul insa foarte calculat), ceea ce pe tine te va face sa nu mai stii cand blufeaza, cand are carte, cand e mai slab ca tine, etc. De obicei, acesti jucatori e bine sa fie evitati, atata timp cat la masa sunt din celelalte categorii – jucatori de la care sa poti aduna mult mai usor fise.

Urmariti video-ul lui Daniel Negreanu:

Comentarii